Sadece Mobilya mı?

30-03-2021 10:01
Sadece Mobilya mı?

Mobilya Tarzını Yansıtır mı?

Mobilya günümüzde sadece alan dolduran eşya olmaktan çıktı ve tarzınızı yansıtan imgelere dönüştü.

Evinizi yenilemeye ve kurmaya gelince, hem şık hem de işlevsel olan mükemmel mobilyayı bulmak, bir ev sahibi olmanın en güzel yanlarından biridir. Renkleri, desenleri ve malzemeleri nasıl harmanlayacağınıza karar vermek, dekorasyon seçeneklerinizi gözden geçirip iç tasarım olasılıklarınızı geliştirebilirsiniz.

 

Özellikle ev mobilyalarında böylesi yoğun bir çeşitlilik varken, tarzlar ve kullanılan malzemelerin arasındaki farkları bilmek muhakkak tercih yaparken önem taşımaktadır. Bu sayede istediğiniz tarza ait mobilyaları kolaylıkla bulabilirsiniz. Örneğin odanızda parlak renkler ve zıt vurgularla canlı bir hava yakalamak istiyorsunuz. Ya da deniz kıyısı havası yaratmak istediğiniz odanızda mat renkler mi kullanmak istiyorsunuz? Sizin için en iyi ev mobilyasını bulmak bu ayrıntılarını gelin birlikte gözden geçirelim.

 

 

Mobilya Stilleri

 

İstediğiniz estetik görünümü oluşturmak için kullanabileceğiniz birçok tarz ve birleştirebileceğiniz birçok eşya var. Gelenekselden moderne mobilyalar herhangi bir renkte ya da şekilde olabilir. Peki hangi tarz size uygun ya da sizi daha iyi yansıttığına nasıl karar verebilirsiniz? Bu sorunun cevabı evinizi nasıl sunmak istediğinizle ilgilidir. Örneğin sahile yakın bir yerde oturuyorsunuz ve deniz kıyısı tarzına sahip olmak istiyorsunuz. Parlak renkli kanepelerinizin arkasındaki duvarlara mavi rengin tonlarını vurgulayabilirsiniz. Yanı sıra kırlentlerinizi de parlak sarılarla yaz güneşinin ışığını veya kumların parıltısını yansıtabilirsiniz.

Ya da diyelim odanızda daha geleneksel bir tarz istiyorsunuz. Bunun için genellikle koyu renklerden ve ahşaptan faydalanılabilirsiniz. Yine koyu renk duvarlarla farklı renklerde ahşap yüzeyleri harmanlayabilirsiniz. Diğer yandan modern bir hava yaratmak için de sade, net çizgiler, siyah-beyaz renkler, olabildiğince az dekoratif eşyayla minimalist bir görünüm yaratabilirsiniz.

 

Mobilya Malzemeleri

Mobilya seçerken bir diğer husus, mobilyanın malzemesidir. Malzemenin önemi dayanıklılık, estetik ve taşınabilirlikten gelir. Örneğin hem hafif hem de kolay taşınabilir bir sehpa istiyorsunuz. Akrilik mobilya bunun için en iyi seçimdir. Bir diğer malzeme tercihiniz metal olabilir. Metal oldukça popüler malzemelerden biri olmasının sebebi hem uzun ömürlü olması hem de parlak yapısının birçok tarza uygun olmasıdır. Malzeme seçimi cam, mermer, ahşap gibi çok çeşitlidir. Hatta bazı mobilyalarda bu malzemelerin karışımını da kullanabilirsiniz. Mesela cam pencere ayrıntılı Zenio dolaplar

 

 

 

Yatak Odası Mobilyası

Yatak odanız, yoğun bir günün ardından dinlenebileceğiniz veya uzun bir haftadan sonra uyuyabileceğiniz bir sığınak gibidir.Yatak başlıkları, şifonyerler ve gardıroplar gibi geniş seçeneklerin olduğu Zenio yatak odası mobilyaları ile hayalinizdeki yatak odasını gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Odanızın modern hissetmesine yardımcı olacak ve oldukça da popüler olan beyaz mobilyalar her dönem revaçtadır. Ahşap ve hasır gibi ayrıntıları seviyorsanız doğal ahşap desenlerinden oluşan Safir Meşe renklerindeki mobilya takımları tercih edebilirsiniz. İstediğiniz yatak odası tarzına karar verdikten sonra tarzınızı ortaya koyacağınız takım için tüm parçaların bir araya geldiğin emin olmak için kimi müşteriler yatak odasını takım olarak alırken kimi müşteriler de daha esnek ve özgür biçimde kendi tarzlarını yaratmak için farklı eşleştirmeler yapmayı tercih edebilirler.

 

 

Yataklar: Yatak odanızın odak noktası yatak olmalıdır. Panel ya da kızak yataklar odanıza geleneksel bir hava katmanızı sağlarken dört sütunlu sayvanlı yatak tasarımları ile de modern bir hava yaratabilirsiniz.

 

Şifonyerler: Yatak odalarının olmazsa olmazı şifonyeriniz, stilin işlevle buluştuğu yerdir.Tüm kıyafetlerinizi düzenli tutmak için çok fazla saklama alanına ihtiyacınız varsa 4 çekmeceli şifonyerleri tercih edebilirsiniz.

 

Gardırop: Odanızın stilini en fazla belirleyen parçalardan biri de gardıroplardır. Elbiselerinizi ve takımlarınızı kırışmadan korumanın aynalı ve tasarım kapakları yanı sıra yatak odanıza biraz daha fazla çekmece alanı eklemek için de harikadır. Zenio, gardırop çeşitleriyle…

 

Komodinler :Yatak odanızdaki bir komodin ile her şeyi kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde tutarsınız.Şık yatak odası için mobilyalarınızı seçmek, odanızı bir araya getirebilir ve yatak odanızın görünümünü tamamlamanıza yardımcı olabilir.

 

Yatak başlıkları:Şık döşemeli bir yatak başlığıyla yatak odanıza havasını kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.